Ungdomshøringen

Hvert år arrangerer UngOrg ungdomshøringen på oppdrag for Oslo kommune, der unge mellom 13 og 19 år kan si sin mening til politikerne.

En ungdomshøring er en måte å innhente ungdoms meninger og uttalelser om saker som angår dem. Oslo kommune har valgt å ha en fast, årlig høring for ungdom i Oslo. Slik sikrer Oslo kommune at ungdom blir hørt, i tråd med barnekonvensjonens artikkel 12. Målet med høringen er at ungdoms interesser og synspunkter kommer frem og kan bli tatt hensyn til når politikken utformes.

Spør meg!

Ragni Flagstad
Medvirkningsrådgiver

ragni@ungorg.no
Tlf.: 24 14 98 30

Ungdomshøringen 2024: Ungdom om helse

Er du mellom 12 og 19 år og vil si din mening i saker som angår deg? Bli med på årets ungdomshøring og si din mening om helsetilbud for ungdom i Oslo. 

Ungdomshøringen arrangeres 5. mars kl. 09:00-15:00 på Sentralen i Oslo.

Helse angår absolutt alle. Hvilket utgangspunkt og hvilke tilbud vi har er avgjørende for om vi får god eller dårlig helse. Dette er politikk, og de som bestemmer trenger å høre Oslo-ungdom sin mening!

I etterkant av høringen blir innspillene deres samlet i en rapport og overlevert til politikere og andre som jobber med ungdom. De kan bruke innspillene til å gjøre Oslo til en bedre by for ungdom.

Du trenger ikke å ha sterke meninger om helse for å være med. Du trenger ikke forberede deg – bare møt opp og vær deg selv! Det er dine meninger og erfaringer vi har lyst til å høre.

Påmeldingsfrist: 13. februar

Meld deg på Ungdomshøringen 2024 her. 

Du får mat og gyldig fravær.

Vi strekker oss langt for at så mange ungdommer som mulig skal kunne delta på Ungdomshøringen. Om det er noe du lurer på, eller om du har behov for tilrettelegging send en mail til ragni@ungorg.no.

Spørsmål og svar om ungdomshøringen:

5. mars 2024. Du møter opp mellom kl. 08:30-09:00. Ungdomshøringen varer frem til 15:00.

Ungdomshøringen er på Sentralen i Oslo. Adresse: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo.

Når du kommer til lokalet (Sentralen) kan du følge merkingen til der vi skal være. Vi skal være i første etasje i et stort rom som heter Marmorsalen. Der inne sitter det noen som skal registrere at du har kommet (skilt hvor det står registrering). Disse vil gi deg informasjonen du trenger. Vi har felles opplegg fra kl. 09:00, og etter det skal vi ha gruppearbeid med leking, forskjellige øvelser og diskusjoner. Alle gruppene har to voksne gruppeleder. Du vil få god informasjon underveis. Og husk: Du trenger ikke forberede deg.

Ingenting.

Ja, alle får frokost, frukt og lunsj. 

Ta på deg noe du trives i. 

Ja, ungdomshøringen teller som gyldig fravær og påvirker ikke fraværsgrensa. På selve dagen underskriver vi et skjema som bekrefter at du har vært med på Ungdomshøringen. Bekreftelsen kan du levere til lærer/lærebedrift/arbeidsgiver. 

Video: Få et innblikk i Ungdomshøringen

Tidligere rapporter

2023:

Ungdom om klima

2022:

Ungdom om tid

Ungdomshøringen 2022 i pdf: Ungdom om tid

2021:

Ungdom om voksne

2020:

Ungdom om korona

2019:

Ungdom om arbeid

2018:

Ungdom om digitalisering

2017:

Ungdom om makt og demokrati

2016:

Ungdom om integrering

2015:

Ungdom om byplanlegging

2014:

Ungdom om mangfold

2013:

Ungdom om skole

2012:

Ungdom om helse

2011:

Ungdom om trygghet og kriminalitet

2010:

Ungdom om integrering